Hvor meget søvn har du brug for?

Ifølge National Sleep Foundation har en voksen brug for mellem syv og ni timers søvn hver nat. Mange mennesker kan få seks til syv timers søvn, mens andre har brug for ni eller flere. Enkeltpersoners søvnbehov påvirkes af deres genetik, køn og livsstil. National Sleep Foundation offentliggjorde resultaterne fra 18 søvnforskere i en undersøgelse. National Sleep Foundation offentliggjorde resultaterne fra 18 søvnforskere, der opdelte den nødvendige mængde søvn pr. Nat i ni aldersgrupper og ni variabler, herunder sundhed, kost, livsstil og andre faktorer.

Selvom børn og seniorer har forskellige søvnbehov, har de fleste voksne brug for syv timers søvn pr. Nat. Der er mange faktorer, der kan påvirke din søvnplan, herunder medicinske, genetiske og adfærdsmæssige faktorer. Yderligere forskning er nødvendig for at opdage de biologiske mekanismer, der påvirker søvn – læs mere her https://sleepzone.dk. Offentlig uddannelse og forskning er vigtige skridt til forbedring af folkesundheden. Resultaterne fra denne undersøgelse kan også bruges til at forbedre uddannelse og offentlig orden.

Nogle voksne kan klare sig med så lidt som seks til syv timers søvn om natten, mens andre har brug for mere. En nylig undersøgelse viste, at voksne har brug for at få otte til ni timers søvn hver nat for at de skal være sunde. Selvom det er svært at vide, hvor meget søvn hver person har brug for, er det vigtigt, at du forstår søvncyklussen, og hvordan du forbedrer din søvnkvalitet. Der er fire faser at sove. Disse omfatter lys, dyb og REM. Hver fase er ekstremt produktiv til mental regenerering.

Selvom korte perioder med søvn uden søvn kan forbedre kognitiv funktion, er de muligvis ikke tilstrækkelige til en sund livsstil. På lang sigt kan mennesker, der er søvnberøvede, udvikle en søvngæld, som kan påvirke deres humør, ydeevne, hukommelse, motoriske færdigheder og generelle helbred. De kan også blive mere komfortable med deres tidsplan og opleve humør, dårlig dømmekraft og langsomme reaktionstider. De kan også være mere modtagelige for søvnmangel symptomer som træthed og depression.

“Søvndagbogseksperimentet” kan hjælpe dig med at bestemme, hvor meget søvn der er nødvendig. Du kan indstille din alarm til at vågne op, når du får den søvn, du har brug for. Hvis du ikke føler dig træt efter tre til fire dages søvn, kan du gå i seng, når din krop naturligt føler sig søvnig. Dette kan bruges til at beregne, hvor meget søvn du har brug for, og til at spore din søvngæld. Det kan være nødvendigt at øge de timer, du sover hver nat, hvis din søvngæld stiger.

Du kan reducere alkohol- og koffeinindtaget. Mens du forsøger at komme dig efter søvngæld, er det vigtigt ikke at bruge et vækkeur. Du kan opnå den mindste mængde søvn ved at indstille en god sengetid og stå op til tiden hver morgen. Sørg for at få nok søvn, før du går i seng.